Pro každou ženu existuje odstín červené

Jak ve svém citátu uvádí Audrey Hepburn. A protože jsme na začátku minulého týdne sundali roušky, opět mě napadlo, že je i čas rozšířit můj kosmetický repertoár. Přece jen jsme se teď moc nemohli s tím jarem moc odvázat. Avšak ne každá máme štěstí, že na tu svou ideální červenou rtěnku narazíme hned, což jsem si při několikáté návštěvě drogerky uvědomila. I když jsem mnohdy odcházela s úlovkem, stejně po pár pokusech nanesení skončil kdesi hluboko v útrobách kabelky anebo jsem ji po několika pokusech darovala dále. Když už těch pár minut vydržela na rtech, i tak jsem se cítila nepatřičně a stejně jsem si ji setřela. Prostě, najít si „tu svou správně červenou“je opravdu během na dlouhou trať, asi jako najít ten nejrůžovější lak na nehty mezi všemi růžovými odstíny, které existují.

Když nemáš svůj den, #redtowear!

Zejména červená je dobrým pomocníkem k získání malého sebevědomí, pokud zrovna nemáte svůj den a vstaly jste špatnou nohou z postele. Nebo může být super pomocníkem v okamžiku, kdy máte na odchod z domova pouhé vteřiny a nestíháte si zcela upravit „fasádu“ (takový můj standardní denní scénář). Pokud jste navíc ponocujícím tvorem jako já, může červená opravdu přinést skvělý výsledek a nikdo nebude zaměřovat pozornost na jiné nedostatky.

Lék na depresi, ale i tajný trik jak skvěle prezentovat

Jak je o červené barvě již známo, symbolizuje sílu, radost, energii a lásku. Pokud se po nezdařeném dni přistihujete nákupem takové rtěnky (a že se také k těmto krokům uchyluji), nevyčítejte si ani chvíli její koupi, protože jste možná právě našli lék- ano, nevyléčí všechny chmury, ale i malý krok se počítá! Zásadní předností je, že si ji každý zapamatuje a přitahuje pozornost, což může být výhodou. Pokud máte před sebou důležitou prezentaci a obáváte se, že nebude tolik poutavá, po tomto vám však publikum bude doslova viset na rtech.

Větší sebejistota v zaměstnání = lepší pracovní výsledky

Sice nám nošení červené nezaručí celoživotní kariérní úspěch, ale alespoň přispěje se čas od času cítit sebejistěji, což může vést i následně ke snazšímu dosahování cílů. Proč tomu tedy nepomoci, že? Dokonce i sociologové z francouzské univerzity přišli na to, že ženy pracující v pohostinství jako číšnice dostávají od zákazníků vyšší spropitné na rozdíl od jejich kolegyň, které nosí rtěnky v jiných odstínech než červené.

Větší všímavost ze strany opačného pohlaví

Jistě, záleží dost na odstínu červené a na celkovém dojmu. I ta nejvíc nejrudější nám rozhodně nezaručí očekávané úspěchy a může spíše mít ty opačné účinky. Ale pokud přece jen vybereme správně, můžeme očekávat a registrovat pohledy ze strany opačného pohlaví.

A teď mi prozraďte, vybíráte rtěnku podle odstínu nebo i podle obalu?

S červenou rtěnkou je to jak novou láskou. Než najdete tu pravou, může to i trvat!

Řečeno s nadsázkou, ale ten, kdo tu svou pravou hledal déle, mi dá za pravdu. Také je pravda, že k nošení tohoto odstínu si každá musíme sama dospět. Je to jak s olivami, nebo koprovou omáčkou, ke kterým se musíme časem projíst.

Je zajímavé, že pokud takovou ženu potkáme, máme tendenci si s tím spojovat určitý charakter a vlastnosti. Už dříve byly červené rty totiž známkou nemorálnosti a něčeho zvrhlého. Rudá upozorňuje na to, co jde z našich úst. To může být větší důraz než za normálních okolností.

Ale proč bychom nemohli čas od času upozornit na své ženství a těžit z výhod tohoto věrného doplňku, který se neonosí? Rozhodně nechci říci, že bych byla odborník! Má první červená rtěnka končila spíše více na zubech než tam, kde měla být. Určitě je její nošení při některých událostech vhodně volit a navíc – paleta červené je široká.

Třeba si po tomto článku budete chtít jednu takovou pořídit do vaší kosmetické taštičky.

Jaké byly vaše první zkušenosti s červenou? Nebo máte jiné oblíbené favoritky?

Foto: Pixabay.com