Zdravé produkty, handmade  a knížky – vše, čím rozhodně uděláte radost tento rok pod stromečkem


Do Vánoc zbývá pouhých pár dní. Někteří šťastlivci už možná stihli nakoupit dárky dříve, což možná začínám chápat, protože, přeci jen jsme měli možnost popřemýšlet nad tím, jak komu v tomto roce udělat radost, i když jsou možnosti omezenější (pokud kupujete spíš zážitky a praktičtější dárky jako já). 

Tento rok jsem se chtěla co nejvíce vyhnout klišé jako je kosmetika a najít takové dárky, které obdarovaný reálně využije a neskončí v útrobách skříně. Určitě mi dá každý za pravdu, že COVID stejně jako jiné oblasti, výběr dárků rovněž ovlivnil, ať už kvůli omezenějším možnostem (v cestování), omezenějšímu rozpočtu nás mnohých. Opakovaná opatření nás možná i více donutila nakupovat online, na což ani předtím mnozí z nás nebyli tolik zvyklí.

A protože jsem během tohoto roku měla i mnoho zajímavých spoluprací, rozhodla jsem se využít i jich a předat tipy, které by vám mohly rozmýšlení ještě usnadnit. 

Móda

Martina Krupičková –  háčkované kabelky

S Martinou jsem se setkala tento rok v červenci, zaujala mě i její tvorba. Myslím, že háčkované kabelky jsou skvělým doplňkem obzvláště v letních měsících téměř k jakýmkoliv šatům a outfitu. Navíc, oproti jiným menším kabelkám se i do těchto kabelek vejde víc než peněženka a telefon. Kabelky jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelné bavlny. 

Martina je tvůrčí osobnost a s jakou láskou, která jí vrátila do dětství, háčkuje kabelky, maluje i obrazy. Pokud byste si nevybrali konkrétní kus z kolekce, můžete potěšit dárkovým poukazem, které Martina také nabízí.

Trenýrkárna.cz

Protože nás pandemie držela tento rok více doma, omezila se značně i naše obnova šatníků, za což mohl častý home office.Pokud jsem se ale dívala po něčem více než obvykle, byly to právě pyžama, ponožky a spodní prádlo a myslím, že tento rok jejich darováním rozhodně nic nezkazíte. Trenýrkárna už rozhodně dnes nenabízí jen spodní prádlo, takže pokud jste se pokukovali po nějakém pohodlném pyžamu, rozhodně vám tento eshop může nabídnout nejen kvalitní, ale i velmi slušivé kousky na spaní.  

Protože jsme více času trávili ve svých domácnostech, chtělo to i možná pohodlné ponožky. A pokud nad jejich koupí, ať už pro sebe neboj jako dárek přemýšlíte, nemusíte se držet při zdi, protože Trenýrkárna nabízí cool kousky jak pro pány, tak pro dámy.

V této vánoční kampani se myslelo i na páry, a pokud byste se chtěli sjednotit, určitě budete nabídkou potěšeni.

Váháte-li, co pro vaši polovičku, určitě ji kvalitním kouskem nebo sadou spodního prádla potěšíte, pokud jde o oblíbené značky. 

Tento rok jsem se chtěla co nejvíce vyhnout klišé jako je kosmetika a najít takové dárky, které obdarovaný reálně využije a neskončí v útrobách skříně. Určitě mi dá každý za pravdu, že COVID stejně jako jiné oblasti, výběr dárků rovněž ovlivnil, ať už kvůli omezenějším možnostem (v cestování), omezenějšímu rozpočtu nás mnohých. Opakovaná opatření nás možná i více donutila nakupovat online, na což ani předtím mnozí z nás nebyli tolik zvyklí.

A protože jsem během tohoto roku měla i mnoho zajímavých spoluprací, rozhodla jsem se využít i jich a předat tipy, které by vám mohly rozmýšlení ještě usnadnit. 

Jaké vůně máte na zimu nejraději vy?

Zdraví

V tomto roce jsme se přesvědčili, že zdraví máme opravdu jen jedno, a rozhodně nešlo jen o prevenci proti koronaviru, ale i jiným nemocem. A proto si myslím, že jakékoliv doplňky a vitaminy udělají radost.

Pilulka.cz

Pilulkou.cz jsem měla možnost spolupracovat v letních měsících. Její služby jsem však využívala déle, protože jsem většinou našla i vše, co jsem hledala, od olejíčků, přes kosmetiku a léčiva. Pro hýčkání doporučuju určitě olejíčky značky Saloos, které jsem už déle věrná, pro pleťovou péči jsem vyzkoušela i kosmetiku Navia a její osvěžující pleťové vody. Radost uděláte určitě i sirupy Kitl, které mají na Pilulce.cz v úhledných kolekcích.

V covidu byla podle mě booktherapy jednou z těch nejúčinnějších terapií.

Matcha Tea

Na tento zázrak jsem se těšila, protože se nebojím  ani žádné nové věci ve směru doplňků výživy a zkoušení. 

Pokud jste alespoň milovníci zeleného čaje, zřejmě ani vás Matcha Tea nezklame. V tomto období určitě každý ocení už jen, že je plný antioxidantů, které zrychlují metabolismus. Jeden šálek Matcha Tea denně přitom vydá za 10 šálků zeleného čaje. V neposlední řadě je jeho velkou výhodou i to, že zvyšuje koncentraci a zlepšuje paměť a náladu. A pro ty, co se snaží o zdravou životosprávu potěším i tím, že Matcha Tea pomáhá spalovat tuky.

Ketomix

Pro ty, co teprve otálejí nad ketodietou nebo již mají rozmyšleno, že zkusí, můžete pořídit tento typ diety přímo nadávkovaný od značky Ketomix, kterou i momentálně zkouším i já. Já jsem si vyzkoušela vyšší laťku, a to na měsíc, ale pokud si až tak nevěříte, můžete ji zkusit i na kratší období. Ketomix mě mile překvapil jeho zákaznickým servisem, který ochotně zodpoví všechny dotazy, ale seznam nejčastějších dotazů před započetím je i na webových stránkách. Potěšily mě i přehledné webové stránky, kde jsem se mohla proklikat dále na informace, které jsem potřebovala. Před započetím diety je také dobré si pročíst fáze diety a potraviny, které můžete doplňovat, aby držení diety nebylo až tak stereotypním. 

Rozhodně se nemusíte držet při zdi, ač je dodržování striktnější. Je možnost si totiž jednotlivé pokrmy ještě „dotunit“ a přizpůsobit si pokrmy tak, abyste se na ně těšili.

MANA

O tomto revolučním nápoji, který má za účel vykompenzovat stravu v okamžiku, kdy se nestíháte najíst už jste určitě také slyšeli a věřím, že je nás stále dost, kteří by MANU chtěli zkusit nebo už tu možnost měli, ale koupit větší balení jednorázově může být pro někoho i aktuálně nákladnější. Není tak lepšího nápadu, než MANU pod stromeček darovat. 

Je možnost zakoupit jak práškovou, tak i rovnou připravenou tekutou verzi nápoje. A pokud by vás omrzela podoba nápoje, je možnost si z Many vytvořit i nespočet pokrmů jako lahodné lívanečky nebo zdravé palačinky. 

Detoxů existuje nespočet. Já mám ráda párdenní, kdy si jen naordinuji den o ovocných a zeleninových šťávách. Nejlepším obdobím pro mě je právě povánoční období – začátek jara. Několikrát jsem však měla možnost i vyzkoušet Neera detox, který se nezakládá jako některé půsty, pouze na pití vody (což mi přijde drastické). I přestože při tomto detoxu vynecháváte pevnou stravu, vaše tělo dostává to, co má a celý detox je složen z věcí, které vám také dodávají energii. 

Pokud hledáte něco pro zdraví holky, Venira je na vlasy a nehty správnou volbou.

Neera detox

O této kúře napíšu ještě podrobný článek, protože se na ni po vánočních svátcích také již opakovaně chystám. Co ze zkušeností doporučuji, pokud se na detox chystáte nebo přímo zvažujete Neera očistu, je, nebrat detox jen jako krátkodobé řešení po svátcích nebo snad i cílené snížení váhy. Samozřejmě, váha se vám může i o několik kilogramů snížit, protože ze sebe dostáváte vodu a přebytečné odpadní látky. Detox navíc také napomáhá odbourávat přebytečné tukové zásoby, což následně zapříčiňuje i klesání váhy.

Neera pro mě byla spíš jakýmsi začátkem ve zdravější životosprávě a také jsem po jejím užívání pociťovala více energie. Některé může odstrašovat případný JO-JO efekt a návrat na původní váhu, ale jelikož se z těla vyplavuje “odpad” a voda, jde hlavně o tento váhový úbytek a návrat později na původní stravu nezapříčiní okamžitý růst váhy. 

Pokud si nejste jisti, nemusíte na sebe mít na začátku vysoké nároky a zkoušet hned několikadenní detox. Začít můžete i na třídenní kúře

Více rad i zde, které doporučuji si i před započetím pročíst, abyste prošli detoxem co nejpříjemněji, nikoli za trest.

Zdravá výživa Jája

Nejde tentokrát spolupráci, ale o můj oblíbený a často navštěvovaný obchůdek se zdravou výživou na Palmovce, kde i když jdu jen pro bylinkový čaj, neodcházím zdaleka s prázdnou, protože najdu vždy nějaký ten zázrak navíc. Pokud bydlíte poblíž, určitě se zastavte. Věřím, že pro své milované seženete v rámci zdraví produkty, které mají rádi. 

Medunka

A aby toho zdraví nebylo málo (což v tomto roce není), můžu doporučit i Meduňku, která je hned nedaleko výše zmiňované Zdravé výživy u Jáji na Palmovce. Najdete tu stejně tak široký výběr čajů, tinktur a různých druhů medicíny (čínské a ajurvédské).

Venira

Venira je česká kosmetika, která už dnes nenabízí jen doplňky stravy pro růst vlasů a pevnost nehtů, ale i lahodné kolagenové drinky. Pokud byste chtěli mít od Veniry full service, myslela samozřejmě tato kosmetická značka i na to a v její nabídce najdete i hydratační séra na pleť nebo kosmetické oleje až po vlasovou kosmetiku. Výhodou všech těchto produktů je, že je můžete kombinovat, žádný z produktů se nepřebíjí svými účinky.

A aktuálně má navíc Venira zdarma poštovné u každé objednávky.

V Econee mě nadchl minimalismus v balení. Člověk najednou zjistil, že nemusí mít milion „serepetiček“ v krabičce.

Kosmetika

Elnino

Na Elninu nakupuji už dlouhá léta, protože jsem vždy našla i vůně a produkty, které jsem jen tak běžně nesehnala. Také mě baví, že má tato online parfumerie dostupné pobočky v rámci Prahy (nyní i ta nejnovější pobočka na pražské Florenci). Já jsem si udělala radost už na podzim vůní Noir od Guess, která ve mně dokonale evokovala podzimní večery, knížku, svíčku a přicházející Vánoce. 

Econea 

Econeou jsem měla příležitost navázat spolupráci před Vánocemi. Eshop mě však zaujal komunikací, posláním a službami. Asi nebudu lhát, když řeknu, že jako žena mnohdy dám na to, jaký je obal. Econea se však snaží veškerý obalový materiál recyklovat, stejně tak jako spotřebu papíru vně balíčku, kde opravdu nečekejte hromadu papírových prospektů a kuponků, ale jen fakturu, z jejíž strany je děkovný dopis. I méně je zkrátka více. Na mě už čeká kosmetika Lamazuna a určitě udělají radost každému, kdo upřednostňuje na čištění pleti spíše mýdla.

Příjemným dárkem pro tvořivé může být i sada na výrobu svíček, kterou chci rozhodně zkusit před svátky, až budu se svými blízkými.

Knihy

I přestože jsou mezi námi tací, kteří knihkupectví raději navštěvovali, pandemické období nás donutilo nakupovat knihy online. A co si budeme, tento rok měl pro čtení určitě zelenou. 

Já jsem byla věrná psychologickým románům a mým oblíbeným kriminálkám, ale přečetla jsem i nespočet titulů z psychologické literatury. 

Měla jsem proto i radost ze spolupráce s olomouckým nakladatelstvím ANAG, které nabízí množství vzdělávací literatury za příjemné ceny. Kromě této nabídky pro ty, kteří se neustále rádi vzdělávají, nabízí i odborné kurzy a školení a vzhledem k této nepřejícné době se přeorientovali i na videosemináře. 


Velkou radost jsem měla když jsme se propojili s nakladatelstvím Portál, z kterého jsem se načetla nespočet literatury už na vysoké škole. Titulů, které mě zajímají je zde nespočet, a to mám ještě doma dost nepřečtených. A protože spolu doma  trávíme coby partneři doma stále více času, preventivně můžeme začít třeba s těmi partnerskými vztahy.

Gin je má vášeň.

Drink dárky

Alkohol.cz

S Alkoholem.cz jsem navázala spolupráci, čímž nechci určitě nabádat k jeho nadměrnému konzumování, ale co si budeme, vánoční svátky jsou prostě o tom, že se setkáváme s rodinou a přáteli a těch „pár deci“ nebo nějaký ten panáček je určité sociální lepidlo. A rozhodně doporučuji se podívat na dárková balení, kterých nabízí Alkohol.cz opravdu nespočet ke každé příležitosti. Já se přiznám, že jsem velkým milovníkem vín, ginů a také občas i nějaké té pálenky, takže jsem opravdu váhala nad výběrem. Nakonec to vyhrál tento krasavec, který mi strašně milý kurýr doručil i s velkou sklenicí k tomu. Pokud však máte ve svém okolí milovníka ginů, určitě uděláte radost i touto nádhernou kolekcí. Určitě mohu vyzdvihnout milý zákaznický servis a extra rychlé doručení. A zpráva pro vás, Ježíšek stále stíhá, takže neváhejte posledních dnů ještě využít.

Mark Lu

Jistě se shodnem v tom, že rok 2020 byl hojný na novorozeňátka a ač miminka nejsou v mém zorném poli, rozhodně pokud bych nakupovala, byl by tento osobitý e-shop na mém to-do listu. Až na výjimky mám raději menší obchůdky i menší e-shopy, kde vím, že pokud chci podrobnější poradenství, dostanu jej. Navíc, Markét, spoluzakladatelka tohoto online obchůdku je má bývalá kolegyně a největší srdcař, kterého jsem za svůj pracovní život potkala. Proto vám mohu garantovat, že vaše baby bude opravdu v bavlnce.

A co vás nejvíce inspirovalo při výběru dárků tento rok?

Článek vznikl na základě spoluprací s některými z klientů, dále jsem přidala i vlastní postřehy.