Hovořit beze slov můžete v květomluvě

Jestli něco miluji, je to právě zeleň a lesy, kterých je v mém rodném Krušnohoří dostatek. Ač si v živém městě přes týden libuji, nemůžu se vždy dočkat víkendu, který většinou trávím mimo Prahu, abych mohla dostatečně dobít baterky. Ač jsem totiž bydlela dlouhodobě v kterémkoliv větším městě, touha po víkendovém úniku byla s blížícím se pátkem stále větší. 

S postupným rozvolněním a otevřením obchodů a větších obchodních domů jsem i já byla na menších exkurzích. Pravda ale je, že neustálé nasazování respirátoru a přítomnost většího počtu lidí kolem mě, mě nenutila obchody více navštěvovat. Jestli je něco, na co jsem si opravdu rychle zvykla, až teda na výjimečné případy, bylo on-line nakupování, kde nic neomezilo v tom nakupovat. 

Měla jsem ale možnost více prozkoumat Slovanský dům, kde je atmosféra celkově, více klidnější. Pasáže a galerie jsem měla navíc odjakživa raději než několikapatrové obchodní domy, kde musím hledat své oblíbence hned po několika poschodích. 

Dekorace, které se neztratí v žádném interiéru.

A proč jsem ze začátku zmiňovala právě zeleň a lesy vám určitě napoví. Ve Slovanském domě totiž můžete navštívit nádherné květinářství Nairi Flowers. Díky širokému sortimentu a originalitě vazeb květin si můžete udělat radost nejen svým blízkým. Zní to totiž jako klišé, ale nejvíc se můžeme obdarovat právě my samy(i)! Nejen materiálními dary, ale i chvilkou pro sebe, vychutnáním si dobré kávy nebo dobrého vína (což v mém případě platí určitě). 

Jarní měsíce ve znamení květomluvy 

Nenaučila jsem se nový jazyk, ale pokud jsem sáhla po nějaké literatuře, buď byly častými žánry krimi nebo pak oddechová beletrie. Přece jen jsem na sobe cítila, že potřebuji místama utéci někam k moři, za dalekými cestami a vžít se do starostí hlavních hrdinek jednotlivých příběhů, které našly štěstí v polozbořených ruinách, kde si splnily své sny. 

Květomluva může být zajímavou alchymií, jak více poznat povahu jednotlivých květin.
Tou byl protkán i titul od Holly Ringlandové.

Kromě těchto žánrů miluji i dramatičtější žánry a když se mi do rukou dostal titul Ztracené květiny Alice Hartové od Holly Ringlandové. Přiznám se, že na první dojem mě zaujala i obálka knihy, která byla velmi poutavě graficky zpracovaná. Každá kapitola byla uvedena některou z rostlin, jejím významem a účinky a koncepčně uchopila, o co v jednotlivých částech půjde. Určitě vám nechci celý příběh spoilovat a vyzradit závěr, ale líbilo se mi, že i přesto, že osud po celou dobu nebyl k Alici štědrý a připravil ji o funkční rodinu, byl celý děj protkán květinami a jejich významy, což zmírnilo surovost některých pasáží. 

A jakou květinou byste chtěly být obdarovány? Věříte ve význam květin? 

Fotogalerie: Vlastní archiv