(Ne) sladké nicnedělání II: K snídani italskou omeletu, k obědu lehkou tomatovou polévku

Už v předminulém článku jsem podávala inspiraci na sladké nicnedělání. S programem Ketofit, kde jsem měla možnost si vybrat několik produktů, si můžete vaše oblíbené snídaně nebo polévkové pauzy oživit tak, jako byste byli v Itálii, pakliže se do ní ještě nechystáte. 

Odlehčená zuppa di pomodoro jako odlehčený oběd, nebo menší večeře

Ač se to může zdát nemožné, rajčatová polévka z programu Ketofit je opravdu chutná a nemusíte se obávat práškové ani umělé chuti, jak tomu bývá u některých instantních polévek. Příprava je opravdu snadná a zabere vám pouhých 5 minut na přípravu. Použít můžete vodu nebo mléko, pokud chcete jen přece hustější konzistenci. Do vhodné misky odměřte 200 horkého polotučného mléka a přidejte 2 odměrky prášku. Krátce připravenou konzistenci promíchejte a nechte chvilku odstát. Poté přidejte už jen ¼ lžičky octu. Poté bude vaše polévka připravena ke konzumaci. Příprava s vodou zajišťuje vyšší hubnoucí efekt. Obzvláštnit polévku si můžete krutony nebo proteinovými těstovinami

Rajčatovou polévku z Ketofitu si můžete dozdobit dle sebe nebo přidat krutony z programu Ketofit.

Česká omeleta, nebo italská frittata?

Ať jste fanoušky české omelety, nebo speciality z italské kuchyně, frittaty, můžete si připravit oba dva pokrmy, ať už na snídani, oběd, nebo opět lehkou večeři. I pokud se chystáte na piknik, můžete zvolit některou z variant jako lehčí svačinku. Já jsem si z pestrých variant vybrala sýrovo-pórkovou, protože miluji obě dvě příchutě. Příprava vaší oblíbené snídaně nebo večeře je opět velmi rychlá. Stačí rozmíchat v shakeru mléko, asi 160 ml, s 2 odměrkami. Obsah buď protřepejte v shakeru nebo rozšlehejte v mističce. Těsto vylijte na pánev a na mírném ohni ponechejte do 5 minut. Mně se zprvu palačinka na pánvi roztrhla, protože jsem nezvolila nejspíše správnou dobu ponechání na pánvi, ale vše chce cvik a já jsem si po pár pokusech mohla pochutnat na chutné omeletě, kterou jsem si upravila dále dle sebe a přidala ingredience, na které jsem měla chuť. Pokud držíte přísnější režim, můžete zvolit některou z povolené zeleniny. Mou oblíbenou přísadou je třeba špenát, který můžete spojit s chutí česneku a šunky. 

Zkoušeli jste ketogenní program Ketofit? Jaký pokrm vám chutnal nejlépe a jak jste si jej upravovali?