upcycling ve vašich chrámech krásy

I přestože módním i kosmetickým světem hýbe téma udržitelnost, stále ještě žijeme v konzumní společnosti, kde je všeho hodně a zkrátka,  máme neustále pocit, že se nám stále něčeho nedostává. Mé srdce však zaplesalo, když jsem zjistila, že se Oriflame čím dál tím více snaží o to, aby vám kosmetické obaly sloužily třeba jako nepřehlédnutelný doplněk do bytu. Pojďme se podívat na některé kosmetické novinky a stálice, které jsou oblíbené i díky jejich dalšímu praktickému využití.

Prázdným flakonům od parfémů končícím v koši je konec 

Asi se, zejména my ženy, shodneme na tom, že flakon je jedním z rozhodujících aspektů, které hrají výraznou roli při výběru parfému. Alespoň já jsem se setkala s tím, že při testování vůní v parfumerii moje zvědavost byla ovlivněna i tím, jak byla lahvička navržená. Čím více zvláštností, tím více u mě měla vůně body navíc. O to víc nás pak víc může mrzet, když po vypotřebování oblíbeného parfému váháme, zda-li flakon vyhodit, nebo si jej vystavit, aby nás to úplně nemrzelo. 

Hledáte-li občas drobnosti jako gumičky do vlasů, můžete je uskladnit v luxusních pouzdrech od tělových krémů.

Oriflame přišel s edicí Swedish Experience. Vybrat si můžete hned ze dvou vůní. Z hřejivé Blazing Warmth a nespoutané Wild Hearts. Obaly těchto vůní jsou designové, ale zato příjemně minimalistické. A pokud zrovna hledáte home decor inspiraci, nebo občas postrádáte minivázičku na pár kvítků, potěší vás, že se dá aplikátor vůně odšroubovat a dostáváte rázem roztomilý doplněk.  Oriflame navíc doporučuje schovávat si uzávěry od vůní. Můžete z nich například vytvořit úchytky ke skříním. Novinkou v Oriflame světě vůní je i parfém Signature. Z dřevěné části vůně si můžete rázem vytvořit upomínkový rámeček s fotkou. Jaký zážitek nebo osobu si do ní vložíte, je jen na vás. 

Vytvořte si set cestovních obalů na kosmetiku 

I já jsem dřív na své cesty brala s sebou všemožné kosmetické produkty (protože co kdyby), které jsem nakonec ani nepoužila. Jak už to s věkem a zkušenostmi bývá, člověk své priority přece jen mění. Snažím se tedy před každou cestou zvážit, jestli daný produkt využiji. Na cesty již dnes existují praktické cestovní sety obalů na kosmetiku, kde bude rozdíl v hmotnosti vašeho zavazadla znatelný. Pokud používáte dezinfekční kokosový gel na ruce, můžete si z prázdné lahvičky záhy vytvořit obal váš šampon nebo sprchový gel. Do lahvičky od čistícího spreje na ruce si můžete dát váš oblíbený body mist, nebo lak na vlasy. 

Pouzdra na léky nebo jiné drobnosti 

Berete-li si sebou na cesty i léky nebo jiné drobnosti, mohou vám užitečnou službu prokázat kalíšky od oblíbených zázračných kelímků. Využít můžete, třeba na oblíbené šperky nebo často ztracené gumičky do vlasů i obaly od pleťových krémů. Báječnými pořadači na různé drobnosti v domácnosti slouží i barevné obaly od tělových krémů. 

Jak využíváte obaly od kosmetických produktů vy? Budu ráda za všechny tipy, zvláště pokud půjde o designové a home decor doplňky. 

Fotografie: Vlastní archiv.

Spolupráce: Oriflame.