letní vybalancovaný pozdrav

Možná jste zaznamenali, že jsem na můj blog déle nepřispívala. Tvůrčí odmlka byla způsobena četnými životními změnami, které mě doprovázely za poslední měsíce, ale také mou externí spoluprací, která mi zabrala většinu času. Energie na to tvořit i něco pro blog nebylo nazbyt a publikovat příspěvky jen proto, aby byly, jsem nechtěla. 

I přesto jsem se však v tom všem stačila věnovat sama sobě, protože jsem v tomto roce opravdu zakusila, jaké to je, mít podlomené zdraví. Byla jsem velmi nadšená, když přišla nabídka spolupráce od Blendey, jejíž některé produkty jsem již delší dobu měla v merku a chystala se na ně. Na Blendee najdete superpotravinové doplňky, které se snaží každou z oblastí zdraví podpořit co nejpřirozeněji a rychle. Nenaleznete zde jen doplňky ve formě tablet, ale i směsi prášků, které můžete přidat do oblíbených snídaňových kaší nebo smoothies. 

Jak jsem už psala, podlomené zdraví jsem za poslední období měla několikrát, což mě i v květnu odstavilo do postele s antibiotiky. Hodně jsem bojovala s tím ulehnout a nechat vše na chvíli na ostatních a na spánku, ale věděla jsem, že bych jen oddálila problém a z nemoci bych se nedostala. Zásobovala jsem se také ovocnými šťávami, do kterých jsem si přidávala i vybraný prášek Superbalance, který jsem si na základě spolupráce s Blendeou vybrala. 

Zaujalo mě jednak jeho složení a také zaměření se na oblasti, kterým by měl prospívat.

Z 35 % tvoří složení prášku Šatavari, který prospívá menstruačnímu cyklu u žen a tedy i komfortu při něm. Nebudu lhát, když vám rovnou povím, že o komfortu během těchto dní se u mě mnohdy nedá mluvit, proto jsem byla zvědavá na Superbalance i z toho důvodu.

Ašvaganda, která tvoří 30 % této směsi napomáhá duševní pohodě a odbourává stres, stimuluje hlavně mozkovou činnost a napomáhá celkově kognitivním funkcím. Borůvka a Rooibos jsou zase přirozenými antioxidanty. 

Variací zeleninových i ovocných šťáv najdete spoustu. Já jsem dala přednost této barevné publikaci od Cinzie Trenchi.

V období nemocí i nyní u mě zatím vítězí ovocné šťávy. Proto jsem se s vámi chtěla podělit o mé tipy, ke kterým není třeba ani moc surovin. Pro mě bylo nejpodstatnější, aby jich bylo i co nejméně a byly hlavně dostupné. 

Pokud si přejete osvěžit, ale zároveň do sebe dostat i v letních měsících co nejvíce tekutin, bude šťáva z vodního melounu a hroznů to pravé. Navíc ne vždy se meloun stačí zkonzumovat, zvlášť, pokud koupíte ten velký. 

Pár hroznů si při přípravě můžete dát stranou na pozdější výzdobu. Pak už stačí jen rozmixovat nebo odšťavnit kousky melounu s hrozny a na závěr jen dozdobit hroznovým špízem na špejli. Kombinace melounu i hroznového vína má navíc protizánětlivé a močopudné účinky a je zároveň bohatou dávkou vitamínů a minerálů.

Nestíháte-li přes den svačit, může občasnou malou pauzu vynahradit šťáva z jablka, hrušky, banánu a citronu. Díky skladbě ovoce a tím pádem i hutnější konzistenci se můžete těšit na opravdu sytou svačinku. Přidat si můžete i grapefruit, který společně s citronem dodá šťávě kyselejší ráz a pořádnou dávku vitaminů C. 

Do obou variant drinků jsem si přidala i Superbalance, abych se cítila opět o něco více čilejší. 

Jak pečujete o zdraví v letních měsících vy ? A s čím vaše tělo nejvíce bojuje? Sdílejte vaše tipy!